szuretiebed2

Vasárnap, 2016. október 9-én szüreti ebédre került sor a Szent Imre templom dísztermében, melyen szép számban vettek részt az  érdeklődők, hiszen közel kétszázan is jelen voltak.

A szentmise után a díszterembe érve a vendégeket új látvány fogadta, hiszen megérkeztek a nemrégiben rendelt körasztalok, új székek, és az új étkészlet,  melyeket ez alkalommal fel is avathattak a jelenlévők.

szuretiebed1

András atya előbb nagy szeretettel köszöntötte a vendégeket. Örömét fejezte ki, hogy egy gyorsan elszaladt év után ismét közösen tölthetnek együtt a barátok és ismerősök egy kellemes délutánt finom étkek mellett, melyeket az Oltáregylet asszonyai és önkéntes segítőtársaik  fáradtságot nem ismerve, szívvel-lélekkel készítettek, kiknek munkáját egy tapsviharral is köszönte a közönség.

szuretiebed3

Majd a regös cserkészek kalotaszegi táncokat adtak elő, mellyel egyből meg is teremtették a szüreti ebéd kellemes hangulatát.

szuretiebed5

 

Ez után már nem maradt más hátra, mint hogy a kellemes magyar zene mellett, amit Szente Béla biztosított, a sok finom étket mindenki magához vehesse. Előételként finom zsemlékkel lehetett fogyasztani májpástétomot, melyet a tökkrémleves követett különböző magvakkal. A főétel csirke cordon-bleu volt, kísérőnek petrezselymes krumplival, illetve jó magyar szokás szerint nem hiányozhatott a töltött káposzta sem az asztalról. Hogy mindennek édes legyen a vége, a desszertként vargabélest szolgáltak fel eper mártással.

Az étkek mellett nem csak jóllakottan térhettek haza néhányan, hanem a tomboláknak köszönhetően – melyekről Megyimóri Marika gondoskodott – a szerencsésebbek még egy-egy gyümölcstállal, vagy egyéb finomságokkal megtöltött kosárral is gazdagodhattak. Illetve a csendes aukción, melynek tárgyait Friedrich Irma ajánlott fel és bevételét a templom javára szánta, egy-egy Herendi porcelán gazdájává is válhatott, aki szeretett volna.

szuretiebed4

A Szent Imre plébánia munkaközössége ez úton köszönetét fejezi ki mindenkinek a segítségért, akik valamilyen módon hozzájárultak az ebéd sikeres lebonyolításához, akár szorgos kéz által, vagy a szervezőmunkájukkal. Különösen a Juhász házaspár, Edit és János,  kitartó munkája nélkül nem jöhetett volna létre ez az ebéd.

Ugyanakkor köszönik mindenkinek a jelenlétet és nyitott templommal és szívvel várják továbbra is a vendégeket.

A következő ebédre a Szent Imre plébánián a búcsú alkalmával, november 6-án kerül sor és a díszvendég ebben az évben dr. Márfi Gyula, veszprémi érsek lesz. Mindenkit szeretettel várnak!

Forrás: Pethő Krisztina / korosiprogram.hu

1 COMMENT

  1. Köszönöm a beszámolot,mert sajnos nem tudtam ott lenni ,de jo volt hallani hogy annyira szépen sikerült.Remélem hogy a Szent Imre bucsu napján mi is ott lehetünk,és eggyütt ünnepelhetünk.Szépek az uj asztalok és a székek.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.