Mintegy 400, a csíksomlyói búcsúba tartó zarándokot szállító vonatot búcsúztatott a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Keleti pályaudvaron.

A zarándoklat mindig összehozza és összetartja a közösséget. A külső szemlélő pedig azt láthatja, hogy

a magyar közösség számára a keresztény kultúra és a hit olyan megőrizendő eszme, amelyet meg kell óvni a gyermekei számára.

Ezt az üzenetet is viszi magával ez a vonat – mondta Fülöp Attila.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

Ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a szomszédunkban háború dúl. Miközben a háború pusztulást, a béke életet hoz. A zarándoklat pedig mindig az életről és a békéről szól. Ezért a vonat mutassa meg a békéhez vezető utat is! – tette hozzá.

Böjte Csaba ferences szerzetes isten áldását kérte a zarándoklat résztvevőire.

Egész életünk zarándoklat a semmiből, azzal a céllal, hogy végül ott ülhessünk isten asztalánál

– vélekedett.

Ezért minden zarándokot arra biztatott, fogalmazza meg célját, azt, hogy mit vár a zarándoklattól.

Ebben segítenek a vonattal utazó papok, akik a szerelvényen kialakított gyóntatófülkében is várják a zarándokokat – mondta Böjte Csaba.

(Demokrata / MTI)

Borítókép: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Csíksomlyóra tartó zarándokvonat indulása előtt a budapesti Keleti pályaudvaron 2023. május 26-án. A vonat mintegy 400 zarándokot visz a csíksomlyói búcsúba.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.