Rendkívül jó eredménnyel szerepel Budapest azon a listán, amelyet az Economist tett közzé. Ebből az derül ki, hogy a magyar főváros a kelet-európai régió legélhetőbb városa lett, mert a lehetséges 100 pontból több mint 90-et ért el.

Egy mérvadó felmérés szerint Budapest a kelet-európai régió legélhetőbb városa lett, méghozzá meggyőző fölénnyel – írja a We Love Budapest.

Az Economist minden évben elkészíti a világ városainak 100-as toplistáját, ami az élhetőség szempontja szerint sorolja be őket. Akárcsak tavaly, úgy idén is Bécs lett az első, és Budapest is rendkívül jól szerepelt.

Budapest több mint 90 ponttal lett a kelet-európai mezőny legjobbja, és elég nagy fölénnyel.

A magyar főváros megelőzte Prágát és Moszkvát is, melyek a régió legnépszerűbb utazási célpontjai. Viszont a The Economist szerint közel sem annyira élhetőek, mint Budapest. 

A második Melbourne, a harmadik pedig Sydney lett. Az első 10 közé még egy európai város fért be, Koppenhága, amelyik a 9. helyre futott be.

Forrás: origo.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.