Hivatali visszaélés, kenőpénz elfogadása és hamis tanúzás gyanúja miatt hallgatják ki, Kövesi szerint a kormány áll az ügy mögött.

Saját ügyészkollégái feküdtek keresztbe Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) tavaly leváltott főügyésze nagyívű európai karrierje előtt: miközben éppen arra készül, hogy az Európai Parlamentben ismertesse, mik a tervei arra az esetre, ha ő nyeri el a hamarosan létrehozandó európai ügyészség vezetői tisztségét, kiderült, hogy bűnvádi eljárás zajlik ellene – írja a Főtér. 

Kövesi a napokban nyilatkozta azt, hogy a brüsszeli meghallgatására készül, amelynek időpontja február végén lenne az Európai Parlament LIBE (Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi) Bizottságában. A nyilatkozata után pár órával viszont egy rendőr jelent meg az otthonában,
és idézést kézbesített a bírák és ügyészek törvénytelenségeinek kivizsgálására létrehozott ügyészségi főosztálytól. 

Az idézés február 15-ére szól – éppen aznapra, amikor Brüsszelbe akart utazni.

Kiderült: hivatali visszaélés, kenőpénz elfogadása és hamis tanúzás gyanúja miatt hallgatják ki. Kövesi szerint egyértelműen a kormány áll az ügy mögött.

Forrás: mandiner.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.