(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

 

A tartalomból:

  • Beszámoló a 2021-es Iskolatáborról: Interjú Pigniczky Esztivel a tábor parancsnokával
  • Interjú az Iskolatábor négy törzstagjával, akik 10 éve járnak a táborba
  • Cserkész hirdetések

 

Tas J Nadas, Esq

Az iskolatábor sikeres megvalósulásáról, és a cserkészek várható programjairól adott tájékoztatást Gyermán Mónika, a Cserkész Rádió/TV ehavi háziasszonya. A Sík Sándor Cserkészpark minden szegletét bejártuk a Bocskai Rádió kamerájával, és lencsevégre kaptuk a résztvevők apró mozzanatait. 

Az 53. iskolatábornak örülhettek kicsik és nagyok a Külföldi Magyar Cserkészszövetség jóvoltából a Sík Sándor Cserkészparkban. Idén július 3-tól 17-ig tartott a program, a járványügyi szabályok szigorú betartásával. Kisebb létszám, távolságtartás, fertőtlenítés ide vagy oda, a személyes jelenlétű tanulás és játék öröméből ez cseppet sem vont le. Központi témául a hungarikumokat választották a szervezők, ezeket a magyar jellegzetességeket járták körbe az oktatók a tanórák során, de meghatározták a kézműves és a szabadidős foglalkozásokat is.

Molnár Zsoltnak, a Bocskai Rádió igazgatójának köszönhetően minden néző és hallgató úgy érezhette, hogy a táborhely nagy tisztásain sétál Pigniczky Eszti táborparancsnokkal. Ezért a felvételért, illetve a tábor ideje alatt készült rövid videókért Radványi Evelyn, fiatal törzstagnak is hálásak vagyunk. 

Adásunkban megszólalt Evelinen kívül Pigniczky Enese, Túróczy Kinga és Vágó Vivien, akik első alkalommal töltötték a tábort a vezetők között. Lépcsőzetes és hosszú út vezetett idáig, megtanulták a kiscserkészek és az őrsvezetők munkájának minden csínját-bínját, és kiélvezték az aktuálisan rájuk bízott feladat eredményeként született sikereket. Tíz év távlatából döbbentek csak rá, hogy mennyire nagy energiát igényelt évről évre a szervezők részéről, a program gördülékeny lebonyolítása. 

Szokásunkhoz híven cikkünk végén lehetőséget adunk Önöknek az elkövetkezendő hetek cserkészprogramjaiból csemegézni:

A Vezetőképző Tábor (VK), július 29-én kezdődött és jelenleg is zajlik a Sík Sándor cserkészparkban. Reményeink szerint jövő hónapi adásunkban erről a remek táborról számolunk be.

A Cserkésznap ismét megrendezésre kerül szeptember 4.-én. A Cserkész Barátok Köre szívesen várja az önkéntesek jelentkezését, mert sok kicsi segítség sokra megy! Kérjük, jelezzék barátaiknak és jelentkezzenek mielőbb a CSBK vezetőségénél.

Október 30-án táncra perdülnek az elsőbálozó lányok és fiúk, ugyanis ezen a napon  lesz a megtartva az idei cserkészbál. Nagy örömünkre szolgál, hogy a magyar közösség végre egy táncos mulatságon találkozhat.

A táborról további filmeket és képeket találnak az Iskolatábor web– és Facebook oldalon.

A Pigniczky Esztivel készült táborbejárás teljes anyagát itt érhetik el.

Figyelmükbe ajánljuk azt a beszélgetést is, amelyben a négy újonnan törzstaggá választott lány mesél a táborhoz kötődő régi emlékeiről és személyes megtapasztalásaikról.

Dorgay Zsófia
Kárpátalja

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Az Önök jóvoltából, mi tovább segítjük a kárpátaljai magyar újságírókat ebben a nehéz időben! Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.