A cserkészek egész évben aktívak, de nyáron jön el igazán az ő idejük! A friss levegőn, a természetben töltött idő nem pótolható mással. Alábbi összefoglalónkban beszámolunk a tavaszi programok örömteljes sikereiről, és a végén az is kiderül, hogy milyen eseményeket lehet izgatottan várni.

Április 18-án, húsvéthétfőn a hagyományokhoz híven locsolkodtak a cserkészek. A fiúk humoros verseit – saját kézzel díszített – hímestojással hálálták meg a lányok, a cserkészházban pedig népi játékok és táncház fokozták az ünnepi hangulatot. A cserkészkorosztálynak, vagyis a tíz éven felüli gyerekeknek szóló programot idén Pigniczky Enese, a Munkács raj vezetője szervezte. Az eseményen közel negyvenen vettek részt, a gyerekeknek szóló húsvéti napon a családok mind jól szórakoztak.

Május közepén volt a clevelandi cserkészcsapatok tavaszi kirándulása a Teleki tanyán. A Clevelandtól egy órányira fekvő cserkészparkban a fiúk a központi akadályversenyre és a nyári táborra készültek. Három nap alatt a résztvevők feleleveníthették cserkésztudásukat. Izgalmas volt számukra a sátorban alvás és a tóban fürdés is. Az őrsvezetők nem titkolt célja volt, hogy a gyerekek minél inkább összekovácsolódjanak.

A központi akadályverseny, ismertebb nevén: AKI, a magyar népmese témaköre bűvkörében telt Fillmore-ban. A versenyzők amellett, hogy megismerték a népmese elemeit, 10 mesét kellett fejből ismerniük. Korosztályonként három pályán versenyeztek, és büszkeséggel közölhetjük, hogy a clevelandi őrsök dobogós helyeket foglaltak el a megmérettetés végén.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

A cserkészek 65. alkalommal szervezték meg jótékonysági báljukat április 30-án. Más civil szervezetek kezdeményezéséhez csatlakozva, a bál bevételét ők is a kárpátaljai magyarok támogatására ajánlották fel. Az estélyen két évfordulót is ünnepeltek: a 34. számú Zrínyi Ilona leány-cserkészcsapat 70. és a 33. számú Szilágyi Erzsébet felnőtt-cserkészcsapat fennállásának 65. évfordulóját. Véletlen egybeesés mindössze, hogy a cserkészcsapat két példamutató cserkészét tüntették ki a Csodaszarvas-díjjal: Rátoni-Nagy Valéria a 33. számú Szilágyi Erzsébet felnőtt cserkészcsapat parancsnoka az életre szóló teljesítményért járó Csodaszarvas-díjat vehette át, míg Tábor Andrea a cserkészcsapatok pénztárosa a cserkészvezető Csodaszarvas-díjat érdemelte ki.

Cserkész hirdetések:

  • Június 26-29. – Kiscserkész tanyázás – Geagua Magyar Klub
  • Július 2-16. – Központi Iskolatábor (nem kötelező a cserkész tagság). Részletes információ: https://iskolatabor.org/
  • Július 28 – augusztus 7. – Vezetőképző tábor – Sík Sándor Cserkészpark

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

 

A tartalomból:

  • Beszámoló a cserkészek húsvéthétfői hagyományörző alkalmukról
  • Beszámoló a tavaszi kirándulásról
  • Beszámoló a központi Akadályversenyről (AKI)
  • Beszámoló a 65. Cserkészbálról
  • Cserkész hirdetések

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.