Kartonnetvörk néven indított mozgalmat a Pesty László által vezetett Gerilla.hu – írta az Írdalá.hu kampányfőnöke, aki arra kér mindenkit, hogy egy egyszerű, drapp kartonlapra nagy fekete betűkkel írják rá: Signiteurope.com. Ezt követően örökítse meg fotó vagy videó formájában az „alkotását”, illetve saját magát is a kartonjával, majd tegye fel az anyagot az általa elérhető közösségi felületre, legyen az Twitter, Instagram, Youtube vagy Facebook.

Pesty László arra buzdít mindenkit a Kárpát-medencében, hogy nemzeti, politikai, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül segítse a székelyek európai uniós kezdeményezését.

„Már csak pár hetünk van. De november 7-én együtt kipipáljuk Európát!”

– nyomatékosított a kampányfőnök.

Mint azt megírtuk, május 7-ig, az aláírásgyűjtés első ütemében ugyan az online térben több mint egymillió uniós állampolgár támogatta a kezdeményezést, de csak három országban – Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – sikerült elérni a jogszabályban meghatározott szintet. A székely petíció viszont csak akkor lesz érvényes és eredményes, ha ez november 7-ig további négy országban teljesül. A számok alakulása azt mutatja, hogy Spanyolország lehet az egyik állam, ahol sikerül összegyűjteni a szükséges támogatást. Két nap alatt ugyanis csaknem kétezer spanyolországi, minden bizonnyal katalán online aláírás érkezett a székely petícióhoz. Ez majdnem annyi szignó, amennyi az aláírásgyűjtés eddigi szakaszában, összesen közel tizenöt hónap alatt futott be az ibériai államból.

(Magyar Nemzet)

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.