Nincs együttműködés a demokratákkal semmilyen lényeges kérdésben mindaddig, amíg fel nem hagynak azokkal az erőfeszítéseikkel, hogy vizsgálatokat indítsanak ellene – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében újságíróknak, miután megszakította tárgyalásait a kongresszus demokrata párti két vezetőjével. Trump szerint boszorkányüldözést folytatnak ellene és ellenfeleit csak az érdekli, hogy miként tudnák eltávolítani az elnöki székből.

Trump a Fehér Házban fogadta Nancy Pelosi házelnököt és Chuck Schumert, a demokraták szenátusi frakciójának vezetőjét, a megbeszélést azonban nagyon rövid időn belül megszakította. Az elnök arra hivatkozott, hogy a demokraták koholt vádak alapján indítanak vizsgálatokat ellene és munkatársai ellen. Kedden este Trump még azt mondta, hogy megállapodásra törekszik a demokratákkal a tervezett nagy infrastrukturális beruházások kérdésében, valamint az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt (NAFTA) felváltó új amerikai-kanadai-mexikói kereskedelmi egyezmény ratifikálása ügyében.

Szerdán reggel azonban két Twitter-bejegyzésben is támadta a demokratákat, kifejtve, hogy boszorkányüldözést  folytatnak ellene, továbbá kifogásolta a demokraták körében napok óta tartó vitát arról, hogy vajon meg kellene-e indítani ellene a felmentését célzó alkotmányos eljárást (impeachmentet).

A megszakított megbeszélések után Trump közölte: a demokratáknak el kell dönteniük mit akarnak: vizsgálatokat indítani ellene, vagy együttműködni vele,

és leszögezte a sajtótájékoztatón, hogy nincs takargatnivalója.

Utalt a Mueller-vizsgálatra is, amely megállapította, hogy sem Trump, sem kampányának munkatársai nem játszottak össze oroszokkal a 2016-os választási kampány idején.

Az elnök – miközben a Mueller-vizsgálatot az eltávolítására tett kísérletnek nevezte – megismételte: nem volt összejátszás, nem akadályozta az igazságszolgáltatást. Egyúttal visszaélésnek minősítette, hogy a demokraták a Mueller-vizsgálat megállapításai ellenére szerinte megpróbálják újra lefolytatni a vizsgálatot.

Forrás: origo.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.