Több mint 160 órával a földrengés után emelték ki a 23 éves Huseyin Seferoglut egy összedőlt ház romjai alól. A férfi kiemelése a törmelékek alól több mint négy órán át tartott – számolt be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata hétfőn.

A sérültet, mielőtt kihúzták volna a romok alól, elsősegélyben részesítették. A kiemelési műveletet követően átadták a helyi mentőknek.

A munkálatokat sötétben végezték, miközben attól tartottak, hogy életveszéllyel fenyeget az épületszerkezet esetleges összeomlása

– tette hozzá a minisztérium.

ReklámTas J Nadas, Esq

A földrengés halálos áldozatainak száma Törökországban elérte a 29 695-öt. Szíriában 3775 halottról tudni.

A Magyar Nemzet írt róla, hogy ma hajnalban hazaérkezett a Hunor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kutató-mentő csapata Törökországból. A mentőegységet szállító katonai gép nem sokkal vasárnap éjfél után szállt le Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol a többi között Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke fogadta az érkezőket.

A Hunor 17 túlélőt mentett ki és 29 holttestet emelt ki a romok alól a földrengés sújtotta Törökországban.

(Magyar Nemzet)

Hét nap után menekítettek ki egy kislányt a romok alól

Egy héttel a Törökországot és Szíriát sújtó, több mint 35 ezer halálos áldozattal járó hatalmas földrengés után újabb túlélőt sikerült kimenteni a romok alól: a mindössze hatéves, Miray nevű kislány 178 órán át feküdt egy összedőlt lakóépület romjai alatt Adiyaman városában. Nem ő az egyetlen, akit még élve találtak meg a mentőcsapatok, egy másik nőt 175 órával a katasztrófa után sikerült kimenekíteni.

Hét és fél napot töltött a romok alatt a hatéves Miray, akit egy lakóépület temetett maga alá, miután a múlt hétfői, Törökország déli és Szíria északi területeit sújtó földrengés következtében az épület összedőlt.

A közösségi oldalakra feltöltött videófelvételek szerint a kislányt hatalmas tapsvihar és öröm fogadta, miután a mentőcsapat tagjai kiemelték a romok alól.

Egy Naide Umar nevő nőt pedig 175 óra után sikerült kimenteni, miután szintén egy összedőlt lakóépület romjai alatt rekedt.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: kiemelik a 23 éves Huseyin Seferoglut egy összedőlt ház romjai alól a törökországi Antakyában 2023. február 12-én, hat nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,8-es erősségű földrengés után (Fotó: Europress/AFP/Ercin Erturk)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.