A Bocskai Rádió munkatársa Szabó Éva televíziós, újságíró a kanadai Windsor magyar közössége meghívására tartott előadása 2020 március 5-én, Egyház és média a kisebbségi létben témában. 

Előadásában a szórvány és a diaszpóra magyarságának tévénézési, rádióhallgatási szokásairól, az egyház és a média kreálta virtuális világ közötti különbségről is beszél, amelyhez alapot a több mint tíz éves televíziós tapasztalata, alkalmazott teológiai tanulmányai, másfél éves amerikai ösztöndíja, szolgálata adott. Éva jelenleg Magyarország nemzetpolitikai államtitkárságának ösztöndíjasaként teljesít szolgálatot Clevelandben, és saját döntése, hogy marad a megváltozott körülmények ellenére is, nem szakítja meg küldetését.

Egyház és média a kisebbségi létben – Szabó Éva előadása Kanadában

A Bocskai Rádió munkatársa Szabó Éva televíziós, újságíró a kanadai Windsor magyar közössége meghívására tartott előadást 2020 március 5-én, Egyház és média a kisebbségi létben témában. Előadásában a szórvány és a diaszpóra magyarságának tévénézési, rádióhallgatási szokásairól, az egyház és a média kreálta virtuális világ közötti különbségről is beszél, amelyhez alapot a több mint tíz éves televíziós tapasztalata, alkalmazott teológiai tanulmányai, másfél éves amerikai ösztöndíja, szolgálata adott. Éva jelenleg Magyarország nemzetpolitikai államtitkárságának ösztöndíjasaként teljesít szolgálatot Clevelandben, és saját döntése, hogy marad a megváltozott körülmények ellenére is, nem szakítja meg küldetését.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Friday, March 20, 2020

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)


Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.