Skype interjú Balassyné Béres Anikó néptáncművésszel

Balassyné Béres Anikóval, aki Pigniczky Bendegúzzal együtt a Clevelandi Öröm-táncház vezetője beszélgetünk öröm-táncról, clevelandi házaspárok amatőr tánccsoportjáról. A nemzeti ünnep megélésének átadásáról a néptánc segítségével.

Öröm-táncház Clevelandben

Öröm-táncház Clevelandben – skype interjú Balassyné Béres Anikó néptáncművésszel, aki Pigniczky Bendegúzzal együtt a Clevelandi Öröm-táncház vezetője beszélgetünk öröm-táncról, clevelandi házaspárok amatőr tánccsoportjáról. A nemzeti ünnep megélésének átadásáról a néptánc segítségével.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Friday, March 20, 2020

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)


Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.