Bár kisváros, a helyiek számára Sepsiszentgyörgy a világ közepe, ezért nem elégedhetnek meg mással, csak a legjobbal – üzente Antal Árpád polgármester az ünneplő közösségnek a 31. Szent György Napok kedd esti nyitórendezvényén.

A székelyföldi város RMDSZ-es, tisztségéért a júniusi helyhatósági választásokon újrainduló elöljárójának üzenetét távollétében Vargha Fruzsina alpolgármester tolmácsolta a Krisztus Király római katolikus templomban tartott ünnepi hangversenyen, amelyen helyi és meghívott zenészek léptek fel Dubóczky Gergely vezényletével.

Antal Árpád a hangversenyen megszólaló Bösendorfer Vienna Concert 280-as koncertzongorára utalva rámutatott: a világ egyik legjobbja, és Sepsiszentgyörgyön van.

Aláhúzta: szereti, amikor valami, ami a világon a legjobb, Sepsiszentgyörgyön látható, hallható, ez ugyanis azt mutatja, hogy a helyeiknek van igényük látni és hallani azt, ami a világon a legjobb.

ReklámTas J Nadas, Esq

„Azt is mutatja, hogy képesek vagyunk elhozni városunkba azt, ami a világon a legjobb. Ez pedig nem csak arról árulkodik, hogy létezünk, és biztos pont vagyunk a térképen, de arról is, hogy van bennünk hit, erő és akarat, hogy az akadályokat legyőzve megteremtsük magunknak a legjobbat” – hangsúlyozta a székelyföldi város elöljárója. Hozzátette:

azt is nagyon szereti, amikor a sepsiszentgyörgyi tehetséges muzsikusok mellé csíkszeredai, brassói, vagy akár távolabbról érkező zenészek társulnak.

„Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem vagyunk kicsik és nem vagyunk kevesen, nem vagyunk egyedül. Azt jelenti, hogy számíthatunk egymásra, hogy összetartozunk, mert ugyanazokat az értékeket képviseljük” – idézte az elöljáró üzenetét az MTI.

Antal Árpád azt is örömtelinek nevezte, hogy a hangversenyen elhangzó zene átlépi nemzetek és országok határait, és abban a helyiek nem veszélyt látnak, hanem lehetőséget, tudják, hogy így nyílik ki előttük a világ.

Az eseményen elhangzott többek között Nicolae Kirculescu Moment muzical című szerzeménye és Beethoven Örömódája is. A Vox Humana, Pro Musica, Laudate és a Marosvásárhelyi Filharmónia kórusa is fellépett.

Az április 23–28. között zajló 31. Szent György Napokon a szervezők több helyszínen mintegy 150 programmal várják az érdeklődőket.

A legnagyobb székelyföldi városnapok kulturális héttel kezdődött, a pénteken rajtoló fesztiválhétvégén pedig számos helyi és meghívott zenekar mellett a Bagossy Brothers Company és a Csík Zenekar is színpadra lép.

A 31. Szent György Napok programját itt böngészheti.

(Krónika)

Borítókép: Antal Árpád polgármester szavait Vargha Fruzsina alpolgármester tolmácsolta. Ünnepi hangversennyel vette hivatalosan is kezdetét a 31. Szent György Napok. Fotó: Fotó: Facebook/Szent György Napok

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.