Végre nem csak esélyekről és lehetséges pontokról beszélhetünk, nem csupán kesereghetünk pár sör mellett a nagy esély elszalasztását követően, hanem egy nehéznek tűnő, de mégis elég könnyű idegenbeli győzelmet követően emelhetünk kalapot a magyar labdarúgó-válogatott előtt. A mieink Azerbajdzsánban léptek pályára Eb-selejtező mérkőzésen és tulajdonképpen esélyt sem adtak a hazai csapatnak, akiket 3-1 arányban győztünk le idegenben, köszönhetően Willi Orban két góljának és a csereként beálló Holman Dávid pazar találatának köszönhetően. A horvátok megverték Walest, így két 6 pontos csapat uralja a csoportot, de Magyarország vezet.

 

Aki évtizedek óta követi a magyar focit, az előre félt az azeri fellépéstől, hiszen a horvátok legyőzése ugyan óriási teljesítmény volt, de a magyar válogatott ritkán tartja meg sokáig jó formáját. Marco Rossi együttese azonban rácáfolt minden károgóra és szervezett, higgadt és helyenként jó játékkal magabiztosan verte meg idegenben a mai napon nem túl sokat mutató Azerbajdzsánt az Európa-bajnoki selejtezők E csoportjában.

Nyugodtan és jól kezdtünk, az azeriek ugyan próbáltak dominálni, de nem sikerült helyzeteket kialakítaniuk, inkább a magyar válogatott játszott veszélyesebben, és a 18. percben meg is szereztük a vezetést Willi Orban fejesével, aki Dzsudzsák mesteri beívelését csúsztatta az azeri kapuba. Ez a gól megnyugtatta a mieinket és ugyan a hazaiak időnként beszorították a magyarokat, valahogy mégsem forgott nagy veszélyben a kapunk. Nagyon kellett az odafigyelés, hiszen ez a meccs (is) kulcsfontosságú volt az Eb-re való kijutás szempontjából. A félidő le is ment különösebb veszély nélkül. Volt még két komolyabb lehetőségünk, azonban az azeri kapus a helyén volt, így egy gólos előnnyel fordulhattunk a második félidőre.

Aki azeri rohamokat várt, annak csalódnia kellett, hiszen némi adok-kapok után a magyar csapat volt magabiztosabb és Dzsudzsák szabadrúgását csak az azeri kapus bravúrjának köszönhetően úszták meg a hazaiak az 50. percben. Pár perccel később azonban egy szerencsés góllal megdupláztuk az előnyünket, ugyanis ismét Willi Orban érkezett és egy kapu előtti kavarodást követően combbal tuszkolta be a labdát a gólvonalon túlra. Nagyon örültek a magyar szurkolók a tévé előtt és Azerbajdzsánban is, szépen csordogált a meccs, azonban Dzsudzsák gyönyörű kapufáját követően az azeri csapat lőtt gólt, ezzel 2-1-re módosítva az állást. A magyar átok azonban most csak szóbeszéd volt, hiszen Rossi jó cseréjét követően Holman a beállását követően nem sokkal, a hazai gólt követően két perccel óriási bombát ragasztott az azeri kapu bal fölső sarkába, ezzel megfosztva az ébredező reménytől a hazaiakat.

Az utolsó húsz percben a magyar csapat nyugodtan és magabiztosan játszott, nem hibáztunk hátul és nagyon fontos három pontot szereztünk Azerbajdzsánban. Belül sokan féltünk a meccstől, hiszen az azeriak a horvátok ellen idegenben sokáig vezettek, végül 2-1 kapva ki, de Rossi filozófiája, felkészültsége egyértelműen a magyar válogatott malmára hajtotta a vizet, akik magabiztosan és megérdemelten húzták be a horvátok után az Azerbajdzsán elleni meccset is. Kedden Wales ellen játszunk itthon, szurkoljunk együtt mindannyian a magyar csapatnak! Hajrá magyarok!

 

Fotó: MTI
Forrás: pestisracok.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.