Az utóbbi hat hónapban nagyon jó ütemben haladtak a munkálatok.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, 2023. szeptemberében Aleksandar Vucic szerb elnök azt mondta, hogy legkésőbb 2026 nyarára fog elkészülni a Budapest-Belgrád vasútvonal. Ezzel szemben a vg.hu arról tudósított, hogy a két főváros közti vonal magyarországi oldalán lévő szakaszának építése fél évvel hamarabb befejeződhet.

Az utóbbi hat hónap munkálatai olyan ütemben haladtak, hogy az eredetileg 2026 nyarára tervezett átadás már az adott év február-márciusában megtörténhet, de az sem kizárható, hogy már 2025 végére befejeződik a vonal felújítása. Vucic elnök korábban megerősítette, hogy Szerbia 2024 végére elkészül a 180 kilométeres, Belgrád és Szabadka közti részével.

ReklámTas J Nadas, Esq

Bízunk benne, hogy magyar barátaink 2025 végéig vagy 2026 február–márciusára végeznek a magyar oldalon”

– tette hozzá.

A 150-es vasútvonal elkészülte azt jelentené, hogy 2 óra 40 perc alatt lehetne megtenni a Budapest-Belgrád távolságot vonattal, azonban a beruházás elsődleges jelentősége nem a személyszállítás, hanem a cargo üzletág lesz.

(Mandiner)

Borítókép: A Budapest-Belgrád vasútvonal építése. Fotó: Magyar Építők oldala

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.