A pápa a köszönetét fejezte ki Erdő Péter bíborosnak a magyarországi apostoli útjáért – közölte a Magyar Kurír.

Ferenc pápa levele (Forrás: Magyar Kurír)

Apostoli utamról visszatérve meg szeretném köszönni Eminenciádnak azt a gondoskodást, amellyel látogatásomat előkészítette. Kívánom, hogy munkássága és mindennapi lelkipásztori szolgálata bőséges termést hozzon.

Hálás vagyok a fogadtatásért, amelyben az Ön Főegyházmegyéjében részesülhettem, az Ön kedvességéért és a családja szívélyes látogatásáért. Felépülő volt számomra a Budapest–Esztergomi Részegyház vitalitását tapasztalnom.

ReklámTas J Nadas, Esq

Hálával teli emléket őrzök a szívemben mindenért.

Biztosítom Önt imáimról, és kérem, hogy tegye meg ugyanezt értem is. Az Úr Jézus áldja meg és a Boldogságos Szűz oltalmazza Önt.

Testvéri üdvözlettel,

Ferenc

Kelt Rómában, a Lateráni Szent Jánosnál, 2023. május 4-én

– áll a levélben.

„Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között”

Ferenc pápa így köszönte meg Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének április végi magyarországi útját.

A levélben a katolikus egyházfő úgy fogalmaz:

visszatérve apostoli utamról, köszönetet szeretnék mondani mindazért a nagy szeretetért, amellyel fogadtatok Magyarországon, valamint, hogy minden erőfeszítést megtettetek annak érdekében, hogy ez az utazás lehetővé váljon.

Ferenc pápa reményét fejezte ki, hogy a fáradságos munka, kiegészülve a mindennapi lelkipásztori szolgálattal, „bőséges gyümölcsöt fog hozni”.
Az egyházfő köszönetet mondott a papoknak, a szerzeteseknek és a szerzetesnőknek, valamint a világiaknak, akik „nagylelkűen és szorgalmasan felajánlották szolgálatukat és aktívan részt vettek az utazás előkészítésének fáradságos munkájában”.
Hozzátette, reméli, hogy ez hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian növekedjenek a Jézus Krisztusba vetett hitben, az egyházhoz tartozásuk örömében és a missziós lelkületben.

Ferenc pápa biztosította a magyar egyházat imáiról, és azt kérte, hogy ők is imádkozzanak érte.

Az Úr Jézus áldjon meg és a Szent Szűz, a Magyarok Nagyasszonya, oltalmazzon meg benneteket

– zárta sorait az egyházfő.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tett apostoli látogatást Magyarországon.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: Ferenc pápa érkezik a szentmiséjére pápamobilján a Parlament előtti Kossuth téren háromnapos magyarországi apostoli látogatásának harmadik napján, 2023. április 30-án. Mögötte Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.