A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje az éjszakai földrengésnek Marokkóban – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t szombaton. Közölte: a nagykövetség folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a Marokkóban élő vagy utazás céljából az országban tartózkodó magyar állampolgárokkal, megadva nekik minden lehetséges segítséget és információt.

Valamennyien jól vannak, már biztonságos helyen tartózkodnak” – fogalmazott Paczolay Máté. Hozzátette: az elkövetkező időszakban továbbra is szoros kapcsolatban maradnak a marokkói külügyminisztériummal és a mentésben résztvevő hatóságokkal.

Novák Katalin részvétét nyilvánította az éjszakai marokkói földrengésben elhunytak miatt.

Novák Katalin köztársasági elnök VI. Mohammed marokkói királynak és családjának, valamint az ország népének az X (Twitter) platformon szombaton közzétett üzenetében.

ReklámTas J Nadas, Esq

Mélységesen megdöbbentettek a Marokkóból érkező lesújtó hírek, hogy a földrengés több száz ember halálát okozta és nagyon sokan elveszítették az otthonukat”

– írta az államfő. Hozzátette: imádkozik az áldozatok családjaiért ezekben a tragikus pillanatokban. Novák Katalin X-üzenetében erőt kívánt a mentési munkálatokhoz. Marokkót péntek éjjel rázta meg 7-es erősségű földrengés, az áldozatok száma már meghaladta a hatszázat.

Az AP hírügynökség szerint a halálos áldozatok száma meghaladta magyar idő szerint délre a 800-at.

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.