A portál szerint ezt a hírt aligha fogadják általános lelkesedéssel a feminista értelmiségi körökben, ugyanis számukra a „konzervatív nő” fogalma eleve egy oximoron.

Először lehet női államfője Magyarországnak Novák Katalin személyében – írta a francia Boulevard Voltaire a családokért felelős tárca nélküli miniszter jelöléséről. A portál szerint ezt a hírt aligha fogadják általános lelkesedéssel a feminista értelmiségi körökben, ugyanis számukra a „konzervatív nő” fogalma eleve egy oximoron.

Szerintük Novák a miniszteri tisztségében is „komplexusok nélkül, mosollyal az arcán” állt ki a hagyományos család, a házasság, a gyermekvállalás és az anyaság mellett.

Közérdekű hirdetés

Novák Katalin jelölése a portál szerint Orbán Viktor kormányfő részéről több marketingfogásnál,

mivel egyrészt elismerése egy olyan nő politikai bátorságának, aki tehetségével és elkötelezettségével védett olyan intézkedéseket, amelyeknek nemzetközi téren szinte csak az ellenkezőjét lehetett látni. Szerintük Novák a francia politikában alighanem az úgymond felvilágosult, radikális feministák üldözésének célpontja lenne, hazánkban azonban köztársasági elnöknek jelölték.

(Mandiner / Magyar Hírlap)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.