Három férfit gyanúsítanak, a tavaly Strasbourgban, karácsonyi vásáron elkövetett terrortámadás megszervezéséért, és az elkövetésben való segédkezésért. A rendőrség szerint, a gyanúsítottak láthatták el fegyverrel a merénylőt, aki ezután öt ember életét oltotta ki az ünnepi vásáron.

A francia hatóságok három embert vádolnak a decemberi strasbourgi terrortámadásban való segédkezésért. A három férfi közvetve segíthette a merénylőt, fegyverhez juttathatták a 29 éves francia radikálist, aki ezzel öt ember életét oltotta ki.

A 32, 34 és 78 éves gyanúsítottakat őrizetbe vették, és az igazságügyi források szerint hamarosan bíróság elé állítják – írja a DW.

decemberi strasbourgi terrortámadás elkövetője Cherif Chekat, egy 29 éves bevándorló hátterű, radikalizálódott francia állampolgár volt, akit hatóságok már korábban is figyeltek.

A december 11-i támadás során a merénylő egy strasbourgi szabadtéri karácsonyi vásáron kezdett lövöldözi. A támadásban öt ember meghalt, és további 11 ember pedig súlyosan megsebesült. A francia rendőrség az elkövetőt a merénylet után két napra rá felkutatta és lelőtte.

A hatóságok az agyonlőtt Cherif Chekat otthonában rábukkantak egy videófelvételre, amelyből kiderült, hogy a férfi iszlamista háttérrel rendelkezik. A videón Chekatt hűséget fogadott az Iszlám Államnak.

Forrás: 888.hu

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.