NOVÁK KATALIN: A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉSHEZ IS HOZZÁJÁRULHATNAK A TÁMOGATÁSOK

Töretlen érdeklődés övezi a családvédelmi akciótervet, és július elseje óta már 12 ezernél is több család igényelte a különböző támogatásokat — számolt be róla Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Mérföldkőnek tekinthető a magyar családtámogatások történetében a családvédelmi akcióterv elindítása – fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tegnapi sajtótájékoztatóján, ismertetve, hogy július 18-ig a tízmillió forintos babaváró támogatásért háromezren folyamodtak, és 1300 párnak már el is utalták az összeget.

Novák Katalin elmondta: az ingatlanfedezetű jelzáloghitel elengedésének bővített lehetőségét szintén háromezren igényelték. A konstrukcióval az elmúlt három hétben már többen éltek, mint az azt megelőző másfél évben összesen. A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását 6400-an kérték eddig – ismertette a legfrissebb adatokat a politikus.


Az államtitkár arra is emlékeztetett: folyamatosan zajlanak a bölcsődei fejlesztések, és egyre több forrást biztosítanak, hogy minden bölcsődés korú gyermeket nevelő és dolgozó szülőnek segíteni tudjanak.

Január elsején a nagyszülői gyed és a legalább négygyermekes nők személyi jövedelemadó-mentessége is életbe lép. Utóbbi kapcsán az államtitkár felidézte, hogy múlt pénteken az Országgyűlés elfogadta azt az adótörvényt, amelynek része az szja-mentesség, ami igazi hungarikum, a világon sehol nincs ilyen.

A kormány azt szeretné, hogy erős legyen Magyarország, és bíznak benne, hogy a jövő évi négyszázalékos GDP-növekedés eléréséhez az akcióterv is hozzájárul majd – jelentette ki Novák Katalin, aki azt is hangsúlyozta: a népesedési fordulatot a kabinet nem külső erőforrásokkal és bevándorlással, hanem a magyar gyermekek születésének támogatásával szeretné elérni.

A családügyi államtitkár kitért rá: az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetést, amelyben már a 2010-es összeg közel két és félszerese áll rendelkezésre a családtámogatásokra. Az átfogó családvédelmi akciótervnek köszönhetően 2020-ban 162 milliárd forint maradhat a családoknál, a kölcsönön alapuló támogatások révén pedig további 700 milliárd forint kerülhet hozzájuk.

Forrás: magyarnemzet.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.