Több írásunk szólt már arról, hogyan szabta át a koronavírus-járvány a clevelandi és környéki magyar szervezetek, aktív közösségek életét, nyarát. Az Észak-kelet Ohiói Magyar Kulturális Központ is el kellett hagyja a programjainak megszokott formáját, de nem csüggedtek, a magyarokra amúgy is jellemző találékonyságról ők is bizonyságot tettek. A személyes találkozások és beszélgetések örömét nem lehet, de a hagyományos havi hirami piknik adománygyűjtő jellegét törekedtek pótolni.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Mary Jane Molnar, az Észak-kelet Ohiói Magyar Kulturális Központ elnökének koordinálásával augusztus 8-án adománygyűjtő töltött káposzta és sült kolbász árusítást tartottak, ami igencsak sikeresnek bizonyult. A jótevőknek hála, a költségvetésük nem csorbult a rendezvények hiányában sem, és fizetni tudták azt a kölcsönt, amit az ingatlanjaik felújítására vettek fel.

Az őszi szüreti mulatság elmarad, mert nem szeretnék veszélyeztetni a tagjaik egészségét ebben a kockázatos egészségügyi helyzetben. Idén még meghirdetnek még egy tombola-gyűjtést, ami az előző években piknikezőknek már nem újkeletű. Ennek a bevételét az épületeik javára fordítanák. Illetve december végén, karácsonyhoz közeledve ismét lesz töltött káposzta. Ahogy szüleiktől átvették a hagyományt, nincs karácsony enélkül a magyaros íz nélkül. Átvételi pontként a Szent János templom (St. John’s Byzantine Church – 36125 Aurora Rd Solon, OH 44139) funkcionál majd előzetes jelentkezés alapján.

ReklámTas J Nadas, Esq

Mary Jane Molnár köszönetét ezúton is tolmácsoljuk a klub tagjai számára, ugyanis kiválóan megszervezték a munkát. Néhány napon át, felváltva, az óvintézkedéseket betartva mintegy 50-en segédkeztek a kolbászkészítésnél. Nem mellékesen, anyagi forrásaikkal is gazdagították a szervezetet.

Nagyon szívesen fogadja Észak-kelet Ohiói Magyar Kulturális Központ a jószívű adományozók felajánlását. A Facebook oldalukon és a weboldalon is találnak ehhez részletes információt! Támogassuk együtt a közösségépítő jó magyar célt! Tegye ezt a jövő évi családias, hirami piknik megvalósulásának reményében!

Dorgay Zsófia
Kárpátalja

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Az Önök jóvoltából, mi tovább segítjük a kárpátaljai magyar újságírókat ebben a nehéz időben! Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.