Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) szavazásán Hosszú Katinkát választották meg az év második legjobb női sportolónak. Az Iron Ladyt csak Serena Williams előzte meg, elenyésző húsz ponttal, ezzel az amerikai teniszező már ötödjére zsebelhette be az elismerést. Williams januárban megnyerte az Australian Opent, amely a 23. trófeája, valamint ezzel a győzelemmel az Openek történetének legtöbb egyéni sikerét gyűjtő játékosa

A férfiaknál is teniszező nyert, Roger Federer két focistát is lenyomott, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi sem tudta utolérni. A svájci játékos idén hét tornát nyert meg, köztük kettő Grand Slamet.

Az év legjobb csapata a Real Madrid lett, amely öt év után nyert ismét spanyol bajnoki címet, és az első csapat lett, amely a bajnokok Ligája bevezetése óta meg tudta védeni a címét. Az év második felében megnyerte a Spanyol Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is.

A sajtó számára legjobban megszervezett események rangsorában a londoni atlétikai világbajnokság végzett az élen, második helyen Bajnokok Ligája-döntő végzett, a dobogó legalsó fokára viszont budapesti vizes vébé került.

A szavazáson 112 ország 517 újságírója vett részt.

Forrás: 24.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.