A csütörtöki gyászszertartás után a résztvevők Andy Vajna éttermében tartottak halotti tort az elhunyt producerre és kormánybiztosra emlékezve.

Csütörtökön zárt körben búcsúztatták Andy Vajna nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost. A 74 évesen elhunyt producert a Fiumei úti sírkert 19-es parcellájában helyezték végső nyugalomra.

Arnold Schwarzenegger a szertartáson úgy fogalmazott: „Nem vesztettük el Andyt. Olyan ez mint egy hajó. A hajó kifutott a kikötőből, nem látjuk már, de nem tűnt el. Szívünkben és lelkünkben örökké él Andy”.

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint Andy Vajna szerelmes volt Magyarországba, és ez a szerelem egész életében arra ösztönözte, hogy megmaradjon magyarnak Hollywoodban is, és kivárja azt a pillanatot, amikor visszaadhat valamit abból, amit Magyarországtól kapott.

Vajna Tímea, a producer özvegye egy imakönyvet és egy szivart helyezett a sírba, családtagjai pedig egy-egy szál virággal búcsúztatták az elhunytat.

Közérdekű hirdetés

Blikk szerint a temetést követően a résztvevők a Kempinski Hotelben emlékeztek meg Andy Vajnáról. Itt van a producer étterme, a Nobu. A toron részt vett Joe Eszterhas, a magyar származású forgatókönyvíró, az Elemi ösztön és a Szabadság, szerelem szerzője, valamint Paul Verhoven, az Emlékmás rendezője is.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

YouTube player
YouTube player

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán / infostart.hu

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.