Már nem csak a Közel-Keleten gyújtogatják a radikálisok a templomokat, hanem Nyugaton is. Az Egyesült Államok nagyvárosait lángba borító szélsőbaloldali tüntetők felgyújtották a történelmi jelentőségű washingtoni Szent János templomot, melyben a 19. század kezdete óta kivétel nélkül az összes amerikai elnök imádkozott – reagált Azbej Tristan államtitkár az aggasztó amerikai tüntetésekkel kapcsolatban. 

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár úgy kommentálta az aggasztó történéseket, hogy

„Épp egy éve, hogy Donald Trump amerikai elnök elismerését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök úrnak Magyarország üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítéseiért. Ez vezetett ahhoz a közös projekthez is, melynek keretében az amerikaiakkal együtt építjük újjá Irak egy népesebb keresztény többségű városát, Karakost.”

Donald Trump amerikai elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Azbej hozzátette: az Egyesült Államokban zajló tüntetéshullám végét még nem látni, de félő, hogy amerikai barátainknak a saját földjükön kell szembenézniük a keresztényellenség megerősödésével.

(Pesti Srácok / Facebook/Azbej Tristan)


SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.