Február 1-jén Magyarország  New York-i és Chicago-i  főkonzulátusai közösen tartottak kihelyezett konzuli napot Clevelandben.  Az ügyek döntő többsége útlevélkérelem, állampolgársági igazolás, anyakönyveztetési ügyek intézése volt. A honosítási eljárás végeként pedig állampolgársági esküre is sor került, összesen 8-an tettek állampolgársági esküt. Már decemberben meghirdették a clevelandi ügyintézés dátumát, de sokan érkeztek bejelentkezés nélkül is. 60-70 ügyfél jelent meg a kihelyezett konzuli napon. Két csecsemőnek is kérelmeztek útlevelet.  A New York-i főkonzulátus konzuljai is jelen voltak még ezen a napon, akiknek ez volt az utolsó alkalom az ügyek intézésére itt a városban, hiszen ezentúl már csak a Chicago-i főkonzulátus munkatársai fogják végezni az ügyintézést.

Októberben újranyitott a Chicago-i főkonzulátus, de csak januártól  álltak össze  a technikai feltételek, ami alapján  meg tudta kezdeni a főkonzulátus  a konzuli szolgáltatást. Nincs még meg a teljes létszám a munkatársakat illetően. Jelenleg átmeneti helységben működik a konzulátus, a végleges iroda nyáron kerül átadásra. ’’A vízumkiadáshoz meghatározott biztonsági feltételeket kell biztosítani, amelyekkel most még nem rendelkezünk, ezért van az, hogy a vízumokat a litván főkonzulátus adja ki helyettünk Chicagóban’’- mondja a vezető konzul. A vízumkérelemtől eltekintve a többi ügyet maximálisan el tudja  látni a konzulátus stábja.

Márkusfalvi-Tóth Ádám nagy szeretettel üdvözli a clevelandieket, reméli, hogy olyan szolgáltatást tudnak nyújtani a clevelandi ügyfeleknek, amely maximális megelégedettségükre szolgál  majd. A konzuli nap során szerzett tapasztalata szerint  meggyőződött abban, hogy közép-nyugaton szükség van a konzuli tevékenységre, mert folyamatosan érkeznek az ügyfelek kérelemmel. Az a tapasztalata, hogy a magyar külképviseletek és a diaszpóra magyarsága nagyon jó kapcsolatot tud kialakítani , ezért örömteli a munka a főkonzulátus dolgozói számára.

Közérdekű hirdetés

A Chicagó-i Magyar Főkonzulátus honlapján, Facebook oldalán és a Bocskai Rádión keresztül lehet tájékozódni konzuli ügyekben.  A következő konzuli nap áprilisban várható Clevelandben.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.