Szomorú látni, mi lett az EU-ból – nyilatkozta a kanadai pszichológus, politológus, aki nemrég Magyarországon tartott előadást. A Mandinernek adott interjúban beszélt a családpolitikáról és a média helyzetéről, valamint a baloldali és zöldideológia ellentmondásairól is.

– Szinte lehetetlen Magyarországról valós, megbízható információhoz jutni a hagyományos médiából. Valójában minden, ami ránk zúdul onnan, szemenszedett hazugság – mondta a Mandinernek Jordan B. Peterson. A kanadai pszichológus, politológus úgy látja: a migrációval és kezelésével kapcsolatban különféle álláspontok léteznek Nyugaton, de semmi nem indokolja, hogy a magyar kormányt pellengérre állítsák az Európai Unióban. Szerinte azért keltik rossz hírét Magyarországnak a nyugati sajtóban, mert

jól jön, ha valamivel folyamatosan riogatni lehet az embereket, ha démonizálni lehet valakit. Európának is kell egy olyan mumus, mint Donald Trump, és erre a szerepre Orbán Viktort jelölték ki.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknél ez a kísérlet nem vált be, „Orbán viszont jól hozza a főgonoszt, a féleszű balosoknak még jól is jön, hiszen az ő kezükben van a legtöbb sajtótermék”.

ReklámTas J Nadas, Esq

Jordan B. Petersonnak a magyar családpolitikáról az a véleménye, hogy ha alaposabban ismernék, akkor a legtöbb ember egyetértene vele világszerte. A többsége ugyanis szerinte nem „őrült baloldali”, és működő családban szeretnének élni a legtöbben.

Egy rendkívül hangos, elborult kisebbségnek aránytalanul nagy hatalma van – főleg a közösségi média és a molesztálás csúcsra járatása révén

– jelentette ki a pszichológus. Hozzátette: akik nem illenek bele az ideális családképbe, úgy érezhetik, hogy lenézik és kizárják őket. Szerinte ezzel nem érdemes foglalkozni, mert senkinek sem tesz jót, ha leromboljuk az eszményeket. Emiatt ugyanis elpusztulna a társadalom, ami leginkább a legszegényebb csoportokat sújtaná.

Ezt láthatjuk az energia frontján is. Mit csinálnak az idióta zöldpolitikusok? Úgy oldják meg a bolygó problémáit, hogy a szegényeket még szegényebbé teszik

– mutatott rá Jordan B. Peterson. Felhozta azt is, hogy egy amerikai baloldali ikon lelkesen üdvözölte, hogy elnémítanak egyes újságírókat. „Olyan korban élünk, amikor a szocialisták azt ünneplik, hogy a nagyvállalatok megfojtják a szólásszabadságot. Megbolondult a világ!”

Az Európai Unió helyzetét úgy látja, hogy mára bábeli torony lett, amely nem tűri a nemzeti külön érdeket, és a tagállami szuverenitás feladását követeli. „Szomorú látni, mi lett az EU-ból, hiszen pozitív célokért jött létre” – mondta a pszichológus. Szerinte a nemzetállamoknak is megvan a maga veszélye, ezért szükség van a nemzetek együttműködésének rendszerére.

A brüsszeli bürokraták bütykölése olyan, mintha egy majom egy fadarabbal próbálna megjavítani egy helikoptert. Nulla az esélye, hogy sikerüljön. Ha egyáltalán eljöhet még a nyugati értékek reneszánsza, az nagy valószínűséggel Közép-Európából indul

– fejtette ki Jordan B. Peterson. Úgy látja, hogy az elkerülhetetlen konfliktusokat meg kell oldani, de az egyesülésnek nem látja értelmét. Európa sikerét éppen annak tulajdonítja, hogy külön országokból áll össze, ami érdekkülönbségekkel is jár.

Jordan B. Peterson május 9-én tartott előadást a Mathias Corvinus Collegium meghívására a Papp László Sportarénában. A kanadai sztárpszichológus méltatta a magyar kormány kiállását a hagyományos családmodell mellett, és bírálta a neomarxista irányzatokat, amelyek kizárólag dominanciaharcként értelmezik a világot, holott az emberi viszonyok ennél jóval sokrétűbbek.

(Magyar Nemzet / Mandiner)

Borítókép: Jordan B. Peterson (Fotó: Flickr/Gage Skidmore)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.