A 1353-as adományvonalra várják a hívásokat. Akár hetven hívás is elég ahhoz, hogy egy-egy családnak megvegyék a teljes téli tüzelőjét.

A beérkező adományokat a téli élelmiszer- és tűzifa-segélyakciójára, valamint az egész évben működő rászoruló gyerekek felzárkóztatását elősegítő programjának finanszírozására fordítja a segélyszervezet.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában kifejtette, két évtizede segítik Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával. Tapasztalataik szerint egyre nagyobb szükség van a segítségükre, hiszen az áremelkedések, valamint a támogatások csökkenése miatt különösen nehéz helyzetbe kerültek a családok, az egyedülálló idősek és a nyugdíjasok.

Hozzátette: idén több mint kétszáz családnak segítettek tűzifával, több ezer családnak segítettek élelmiszerrel, gyakorlatilag folyamatos a segítségnyújtás.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó a műsorban elmondta, évek óta részt vesz a segélyszervezet kezdeményezéseiben. Az adománygyűjtéshez idén két futóverseny is kapcsolódik: szeptember 22-én lesz a hagyományos beregszászi félmaraton, amely a Beregszásztól néhány kilométerre fekvő Makkosjánosiból indul.

A futóversenyen több száz gyerek áll rajthoz különböző távokon, a ruháján viselve az adományvonal 1353-as hívószámát. A futást Gyurta Dániel vezeti majd.

A segélyszervezet kedden indította el húsznapos adománygyűjtési akcióját, amely október 7-éig tart. A pénzadományokat a 1353-as adományvonalon várják, a hívás díja 250 forint. Emellett a segelyszervezet.hu oldalon és a 11705008-20464565-ös számlaszámon folyamatosan fogadják az adományokat, kérve, hogy a közlemény rovatban a „Kárpátalja” megjelölést tüntessék fel az adományozók.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.