Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.

Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és házastársaik, továbbá a kormány tagjai az Oroszlános udvarban köszöntötték Hszi Csin-pinget és feleségét, Peng Li-jüant magyarországi látogatásuk második napján.

ReklámTas J Nadas, Esq

Hszi Csin-ping és Sulyok Tamás megszemlélték a Magyar Honvédség díszzászlóalját, a Nemzeti Lovas Díszegységet és a Gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály huszárjait. Ezt követően fogadták a díszzászlóalj, a Nemzeti Lovas Díszegység, a Gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály díszmenetét és a zenekar díszelvonulását.

Hszi Csin-ping és kísérete a katonai ceremónia után a Sándor-palotába indult, ahol Sulyok Tamás hivatalos látogatásán fogadja a kínai elnököt.

Peng Li-jüan Nagy Zsuzsanna, a köztársasági elnök feleségének kíséretében közös kulturális programon vesz részt a Szent István-teremben. A kínai államfő péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a diplomáciai kapcsolataink felvételének 75. évfordulója alkalmából.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: Sulyok Tamás köztársasági elnök katonai tiszteletadással fogadja Hszi Csin-ping kínai elnököt a Budavári Palota Oroszlános udvarában 2024. május 9-én. Fotó: Kurucz Árpád

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.