„Nem mindenhol voltunk felkészülve a versenyre” – jelentette ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Kelemen Hunor szombaton Marosvásárhelyen. Hozzátette, ennek ellenére az egyik szeme sír, amiért elveszítettek négy mandátumot. Elmondta, hétfőn-kedden eldől, hogy kormányzati szerepet vállal-e az RMDSZ.

„A következő időszakban elemeznünk kell, hogy miért veszítettünk szavazatokat 2008-hoz képest, miért nem sikerült visszahoznunk a bizonytalanokat, illetve miért nem voltunk képesek nagyobb mozgósításra” – fogalmazott az RMDSZ-elnök a szombati SZKT-n. Elmondta, a szövetség jövő évi kongresszusán olyan döntéseket kell hozniuk, amelyek segítségével 2014–2016-ra ütőképes politikai szervezetet hozhatnak létre. „Négy év múlva nem szabad azon izgulnunk, hogy átlépjük-e az ötszázalékos küszöböt. Ez az utolsó esélyünk, hogy korrekciókat végezzünk, hogy a szervezetet hatékonyabbá tegyük” – mondta.

Kelemen beszámolt az Szövetségi Képviselők Tanácsának az USL vezetőivel folytatott tárgyalásairól. Mint mondta, két lehetőség van: vagy kormányra kerül az RMDSZ, ami miniszteri tisztségekkel jár együtt, vagy ellenzékbe vonul. „Harmadik lehetőséget nem látok. Az nem opció, hogy szavazatainkkal támogassuk a kormányt. Erre nincs is szüksége” – mondta. Hozzátette, hétfőn az államelnök egyeztet a parlamenti pártokkal, és azt követően eldőlhet, hogy melyik opciót választja a szövetség.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.