Köszönjük a munkát a Törökországban sikeres mentést végrehajtó magyar orvosoknak és barlangi mentőknek. Magyarország büszke lehet! – fogalmazott közösségi oldalán Orbán Viktor, miután magyar segítséggel kijutott a török barlang mélyéből egy bajba jutott amerikai barlangász, akit előtte egy magyar orvos is megoperált.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, több napi megfeszített munka után hétfő este sikerült felszínre hozni Mark Dickey-t, aki a dél-törökországi Morca-barlangban, több mint ezer méter mélyen lett rosszul, még szeptember elején. A mentőakció során emberfeletti munkát végzett a magyar csapat, a férfit néhány nappal ezelőtt egy magyar orvos operálta meg a mélyben.

Olyan szakorvos tudott lemenni, aki egyébként barlangászik és ezer méter mélyre lejutva még mindig alkalmas arra, hogy beavatkozzon. Egy olyan orvosi segítőcsoport ment vele, akik a felszereléseiket is levitték, és ott meg tudta teremteni azokat a feltételeket, amelyek  között dolgozni tud – nyilatkozta akkor Magyar Barlangi Mentőszolgálat vezetője. A csapat szakmai munkáját Zádor Zsófia, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat orvosa vezette.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

(Magyar Nemzet)

Borítókép: A magyar mentőcsapat tagjai, akik részt vettek a bajba jutott amerikai mentésében (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.