A bíróság hétfőn jelentős többséggel hozta meg a döntését.

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy nem sok esély van arra, hogy Donald Trumpot börtönbe zárják a választások előtt. Ezt a feltételezést még jobban megerősíti az amerikai Legfelsőbb Bíróság hétfői döntése, amely szerint Donald Trump volt elnök jogosult bizonyos fokú mentességre a szövetségi büntetőeljárás alól a hivatali ideje alatt tett hivatalos intézkedései miatt – írja a Breitbart.

A lap arról számolt be, hogy a bíróság 6:3 arányban hozta meg a döntését.

„A hatalmi ágak szétválasztására épülő alkotmányos struktúránk értelmében arra a következtetésre jutottunk, hogy az elnöki hatalom természete lehetővé teszi, hogy a volt elnök bizonyos fokú mentességet élvezzen a büntetőjogi felelősségre vonás alól a hivatali ideje alatt elkövetett hivatalos cselekmények miatt.

ReklámTas J Nadas, Esq

Legalábbis az elnök alapvető alkotmányos hatáskörének gyakorlása tekintetében ennek a mentességnek abszolútnak kell lennie”

– fogalmazott John Roberts főbíró.

Az már egyre biztosabb, hogy a Legfelsőbb Bíróság beavatkozása további hónapokig tartó késedelmet garantál, ami azt jelenti, hogy nagyon csekély esély van arra, hogy bármelyik tárgyalás is elkezdődik a november 5-i választások előtt.

(Mandiner)

Borítókép: Illusztráció. Döntött az amerikai Legfelsőbb Bíróság: Trumpot megilleti a mentelmi jog. Fotó: AFP/Jim Watson

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.