A magyar válogatott elhozta mindhárom pontot Varsóból, de így is a csoport negyedik helyén végzett a vb-selejtezőben.

A mérkőzés előtti órákban vált hivatalossá, hogy Szoboszlai Dominik sérülés miatt nem léphet pályára, így újabb fontos játékosa nélkül futott ki a magyar válogatott a vb-selejtező utolsó csoportmérkőzésére Varsóban, míg a lengyeleknél az Aranylabda-esélyes Robert Lewandowski pihenőt kapott.

I. félidő

Valamelyest kezdeményezőbben kezdtek a hazaiak, igaz ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg, egyenrangú ellenfele volt a magyar csapat a lengyeleknek. Az első veszélyesebb lehetőségre a 19. percig kellett várni, ekkor egy jobb oldalról érkező beadás után alakult ki veszélyes lehetőség, de Dibusz végül nagyot mentett egy kivetődéssel. Nem sokkal később Varga Kevin bal oldali beadását ütötte középre Szczesny, de a hazaiak szerencséjére ott épp nem érkezett magyar játékos.

Társadalmi célú reklám:


A 27. percben Nagy Zsolt veszélyes beadásánál még menteni tudtak a lengyelek Nego elől, ám

a 37. percben a Puskás-játékos jobb oldali szabadrúgása után Puchacz csúsztatta meg a saját kapuja felé a labdát, a kapu torkában pedig berobbant Schäfer és közelről gólt szerzett, 0-1.

A félidő hajrájában még Moder tüzelt egyet, ám Dibusz a helyén volt, így előnnyel mehettek szünetre a mieink.

II. félidő

A fordulás után Dawidowicz fejese szállt el a bal sarok mellett, majd a túloldalon Schön a 16-oson belül a jobb sarkot vette célba egy csavarással, Szczesny azonban kiütötte, de a kipattanóra érkezett Varga, aki azonban nem tudta kapura továbbítani a labdát.

Az előnyünk sajnos a 61. percig tartott ki, ekkor egy szögletet követően

Bednarek fejesét blokkolta Szalai Attila a 16-oson belül, ám a védőnkről épp Swiderskihez pattant a labda, aki 6 méterről a jobb sarokba fejelt, 1-1.

Ezt követően lendületben maradtak a lengyelek, de a mezőnyfölényt nem tudtak komolyabb helyzetekre váltani, majd mondhatni a semmiből egy kontrát követően ismét vezetést szereztünk:

a csereként pályára lépett Kiss Tamás jobb oldalról érkező lapos beadása volt pontos a középen üresen érkező Gazdagnak, aki egy igazítás után 12 méterről kilőtte a bal felsőt, 1-2.

A hajrában Milik fejesén kívül nem igazán kellett játékba avatkoznia Dibusznak, jól állta a sarat a magyar védelem és nem is akadt lehetőségük a lengyeleknek az egyenlítésre. Marco Rossi csapata végül elhozta mindhárom pontot Varsóból, de mivel Albánia a papírformának megfelelően megverte Andorrát, így a csak negyedik helyen zárt a csoportban.

Vb-selejtező, I-csoport, 10. forduló

Lengyelország–Magyarország 1-2 (Swiderski 61., ill. Schäfer 37., Gazdag 80.)

Lengyelország: Szczesny – Kedziora, Dawidowicz, Bednarek, Puchacz (Placheta, 83.) – Cash (Józwiak, 46.), Linetty (Frankowski, 66.), Klich, Moder (Zielinski, 46.) – Swiderski, Piatek (Milik, 66.).

Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Vécsei, 89.), Schäfer, Nagy Zs. – Varga K. (Gazdag, 58.), Szalai Á. (Hahn, 89.), Schön (Kiss T., 72.).

A mérkőzés összefoglalója:

(Csakfoci)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.