A futball-válogatott sikerei már most javították a magyar gazdaság teljesítményét – mondta Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában.
a_magyar_gazdasagot_is_huzza_magaval_a_focivalogatott-600x315-crop

Közvetlenül a Magyar Labdarúgó Szövetség jár jól gazdaságilag a futball-válogatott sikereivel, hiszen az UEFA már át is utalt számukra 11,5 millió eurót. Ám közvetetten az egész ország hasznára válik a franciaországi Európa-bajnokságon nyújtott remek teljesítmény – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász.

A másik része pedig az a társadalmi hatás, az a népünnepély, aminek most szemtanúi, illetve részesei vagyunk Magyarországon. Itt is nyilvánvalóan a vendéglátó-ipar, a kiskereskedelmi forgalom, a turisztikai ipar – hiszen hiába mennek ki a honfitársaink, számtalan turisztikai szolgáltatást itthon vesznek igénybe – a reklámipar nagyon sokat költ, és a telekommunikációs ipar, hiszen mindenki boldog és ezt világgá akarja kürtölni” – sorolta a sportközgazdász.

Mindennek már most, a csoportmeccsek után, Magyarország GDP-jében is megmutatkozik a hatása – tette hozzá Dénes Ferenc.

„Óvatos becslés szerint is egy 0,04 százaléknyi GDP-növekedést látok, de a belgák elleni győzelem után ez akár 0,1 százalékra is felmehet” – mondta a szakértő.

ReklámTas J Nadas, Esq

Annak kapcsán, hogy a tornán elért siker hozhat-e változást a magyar futballban, a sportközgazdász emlékeztetett, hogy az elmúlt 5-6 évben elindult egy óriási állami fejlesztési program, részint a stadionépítésekkel.

„A kérdés az, hogy a fejlesztések után lesz-e valami, vagy most már innentől kezdve mind a létesítményeket, mind a futball-csapatokat közpénzeken tartjuk el” – fogalmazott a sportközgazdász.

Az állami stadionépítési programnak egyébként Dénes Ferenc szerint egyelőre csupán közvetett hatása lehet a magyar válogatott szereplésére.

Forrás: inforadio.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.