Puskás Ferenc halálának 15. évfordulója alkalmából az Aranycsapat Testület megemlékezést tartott a világhírű labdarúgó sírjánál a Szent István Bazilika altemplomában szerdán. Az m4sport pedig teljes egészében vetítette le honlapján A nemzet búcsúja címet viselő műsorfolyamot, amely több mint öt órán át közvetítette a legismertebb magyar, Puskás Ferenc búcsúztatását, 2006. november 17-én bekövetkezett halála után.

„Puskás Ferenc a legismertebb magyar, nevét mindenhol ismerik, a magyarsággal azonosítják”

– kezdte megemlékező beszédét Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke, majd felidézte a 15 évvel ezelőtti, Puskás Ferenc halálát követő időszakot.

Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke és Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, a testület alelnöke koszorút helyez el Puskás Ferenc sírjánál a világhírű labdarúgó halálának 15. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Szent István Bazilika altemplomában 2021. november 17-én

„December 7-én hozták ide a Bazilikába a testét és ravatalozták fel. Az első órában a közjogi méltóságok hajthattak fejet a koporsónál. A Legfelsőbb Bíróság elnökeként ötödik lettem volna a sorban, ám a ceremóniát intéző kegyeleti bizottság elnöke, Schmitt Pál értesített, hogy az államfő után másodikként tiszteleghetek a ravatalnál” – osztotta meg személyes emlékét Lomnici Zoltán, majd kitért az Aranycsapat Testület létrehozására:

Közérdekű hirdetés

Puskás Ferenc születésnapján, április elsején hirdette meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Aranycsapat Emlékév Testület megalakulását, és azóta ápolják a legendás labdarúgócsapat emlékét.

„Sok olyan sportoló van a világon, akiről utcát, teret neveztek el, mert az emberek felnéznek a kiemelkedő személyiségekre, őrzik az emléküket.

Ám mi magyarok azt is elmondhatjuk, hogy van olyan sportolónk, akiről bolygót neveztek el: Puskás Ferenc”

– mondta Bajkai István országgyűlési képviselő, a testület alelnöke. Hozzátette, hogy a Száguldó őrnagy a világ futballjának ma is az egyik legismertebb alakja.

Ezt követően méltatta Puskás Ferenc pályafutását, felidézte a magyar színekben és a Real Madridban elért sikereit, góljait.

„Hazaszeretet, munka, alázat és szorgalom jellemezte őt és az Aranycsapat tagjait. Puskás Ferenc örök példakép a fiatalok és minden ember számára” – hangsúlyozta Bajkai István, majd Lomnici Zoltánnal közösen koszorút helyezett el Puskás Ferenc sírjánál.

(Demokrata / MTI)

A nemzet búcsúja: Puskás Ferencre emlékezett a közmédia!

A nemzet búcsúja címmel mutatta be az m4sport.hu november 17-én Puskás Ferenc halálának 15. évfordulóján a legendás labdarúgó ötórás búcsúztatóját. A ceremónia „közvetítése” 16 órakor kezdődött a közmédia sportoldalán. Ennek során a nézők olyan pillanatokat is láthatnak, amelyet eddig csak azok élhettek át, akik részt vettek a 15 évvel ezelőtti temetési szertartáson.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.