Megérkezett Veszprém megyéből az ország karácsonyfája – tette közzé hivatalos közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Hagyomány, hogy minden évben más-más településről érkezik az ország karácsonyfája a Kossuth térre. Az idei, körülbelül 15 méter magas ezüstfenyőt a Veszprém melletti Nemesvámosról ajánlották fel.

A fát a katasztrófavédelem szakemberei a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével helyezték el a Kossuth Lajos téren. Érdekesség, hogy a Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozók révén erős szélben is képes biztosan tartani –  írja Szentkirályi Alexandra Facebook-oldalán. A teljes díszkivilágítása advent első vasárnapján, november 28-tól lesz megtekinthető, a fa mellé pedig a betlehemi jászol kerül, mely december 24-én egészül ki a Kisjézussal. A fa állításnál a PestiSrácok.hu fotósa is kint volt:

https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2021/11/Megerkezett-a-Parlamenthez-az-orszag-karacsonyfaja-8-Foto-Horvath-Peter-Gyula.jpg

(Pesti Srácok / Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala ; Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu)

Társadalmi célú reklám:


SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.