A japán szervezőbizottság úgy határozott, hogy a nézők és a sportolók egészségének védelmében tilos lesz a dohányzás a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia versenyhelyszínein. Hasonló korlátozásra eddig még nem került sor. Az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet a szervezők.

Csütörtökön hozta meg a döntést a japán olimpiai bizottság, miszerint megtiltja a dohányzást a nyári olimpiai és paralimpiai játékok valamennyi versenyhelyszínén. Szem előtt tartva a Nemzetközi Olimpiai Bizottság irányelveit, a szervezők nemcsak az aktív, hanem a passzív dohányzás káros hatásaitól is szeretnék megóvni a résztvevőket és nézőket.

A 2012-es londoni és a 2016-os Rio de Janeiró-i játékokon az arra kijelölt területeken a nézők és a személyzet számára megengedett volt a dohányzás, a 2018-as pjongcsangi téli olimpián már a mostanihoz hasonló szabályok voltak érvényben.

A dohányzási tilalom betartását az olimpia ideje alatt a helyi szervezetekkel együttműködve ellenőrzik. Már most, a bizottság javaslatára, a legtöbb versenyhelyszín közelében betiltották a dohányzást.

Forrás: hirado.hu
Borítókép forrása: The Japan Times

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.