Megújult Kaposvár legrégebbi, egyben legjelentősebb épített kulturális öröksége, a Szentjakabi Bencés Apátság – tájékoztatta az önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

A beruházás teljes költségét fedező mintegy 791 millió forint európai uniós pályázati forrásnak köszönhetően a műemlékvédelmi szabályok szigorú betartásával helyreállították a romkertet, az érdeklődőket korhű park, új látogatóközpont és múzeum fogadja korszerű kiállítóterekkel, foglalkoztató- és vetítőtermekkel. A fejlesztésnek köszönhetően a terület interaktív élményelemekkel egészült ki, kikapcsolódási lehetőséget ígérve iskolás csoportoknak, fiataloknak, családoknak is – tették hozzá. Az önkormányzat Kaposvár turisztikai vonzerejének növekedését várja a beruházástól.

(Kultúra)

ReklámTas J Nadas, Esq

Borítókép: A Szentjakai Bencés apátság légi felvétele. Fotó: Puskin Mozi. Fotó: Civertan Grafikai Stúdiót / Wikipedia. Fotó: A Szentjakabi Bencés Apátság légi felvétele. Civertan Grafikai Stúdiót / Wikipedia

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.