Múlt héten csütörtökön, 2017. október 5-én, az akroni székhelyű Mellrák Innovációk Alapítvány (Breast Cancer Innovation Foundation) megtartotta 3. adomány gyűjtő estéjüket, mely célja az hogy Dr. Puskás Judit, az Akron State Egyetem professzor asszonya, mellrák gyógyítási kutatásait támogassa.

Az alapítvány kuratóriuma a rákbetegek segítőinek szentelte ezt az alkalmat, őket kérte fel hogy elmondják, hogy milyen nagy szerepet jelent a betegek számára a házastárs és a család többi tagjainak a támogatása a gyógyulás folyamatában.

Az alkalom ceremónia mestere és az ajándékcsomagok árverését irányító embere nem más volt, mint Ray Horner, az akroni WAKR Rádió program igazgatója. Ray többszörösen is meghívta Dr. Puskás Juditot rádióműsorába, ezért jól ismerte, hogy mivel foglalkozik a professzor asszony kutatásaiban. Beszédében kulcsszóként emelte ki, hogy „mi lenne, ha már dr. Puskás készen lenne sikeres kutatásával?” A kutatás befejezése azt jelentené, hogy kevesebb szenvedéssel tudnák a betegek a gyógyító kezeléseket fogadni és kevesebb haláleset is lenne a kutatás sikerre juttatása során.

Meghívott eladók olyan személyek voltak, akik családtagjai, mellrákkal voltak diagnosztizálva. Mindenkinek a története nagyon megható volt, melyek mind bátorították a jelenlevőket a kutatás támogatására, hogy minél hamarabb lehessen hasznára a mellrák betegeknek.

A rádió weboldalán az adománygyűjtő est teljes videó felvételét megtekintheti, mellyel a Bocskai Rádió támogatta a céladakozást.

Dr. Puskás Judit kutatását lehet támogatni továbbra is, melyet megtehetnek az alapítvány weboldalán breastcancerinnovation.com-on és ugyanott többet is tanulhatnak a kutatás jelenlegi eredményeiről.

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.