Nekrológ: Pintér Antal Tóni

Mély fájdalommal tudatja családja, hogy Pintér Antal – Tóni teremtőjéhez költözött. – Nekrológ

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Tuesday, November 26, 2019

Szomorú szívvel írja dr. Pereszlényi-Pintér Márta, hogy élettársa Pintér Antal – Tóni – szombat este 2019 november 23.-án hosszú betegség után visszaadta a lelkét a teremtőjének. A Jó Isten nyugosztalja lelkét.

Tóni még Erdélyben született 1942 február 3.-án, édesapja id. Pintér Antal csendőr volt, édesanyja Kubovics Erzsébet. A háború után családja Németországba menekült, majd először New York államban Buffalo város környékén lakott, utána Cleveland városba költözött, a magyar Buckeye környéken laktak. Öccsével együtt cserkészkedett és több magyar egyesületnek tagja volt. A columbus-i Ohio State egyetemen szerezte meg első diplomáját, ahol ROTC (Reserve Officers Training Corps) tagja volt, utána az amerikai hadseregben szolgált, ahol elérte a “Captain” rangot. Leszerelése után MBA (Masters of Business Administration) diplomát szerzett Cleveland State University-ben, miután több nagyobb amerikai cégnél dolgozott (American Greetings, Yellow Pages, Abbott Laboratories, nagyobb kórházaknál) Columbusban, Pittsburghban, és Clevelandban, mint konzultáns. Aki ismerte, tudja, hogy a szenvedélye a fotózás volt. Tóni végakarata az volt, hogy a temetés csak családbeli legyen.

Gyászolja felesége, öccse Pintér Ferenc, és számos barát és családtag Magyarországon, Szlovákiában, Erdélyben, az USÁ-ban és Kanadában.

Vigasztalást a szomorú hozzátartozóknak, adjon az Isten békés, csendes nyugodalmat neki. Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.