Kedves Cserkésztestvérek!

Közösségszervezőket keresünk a kárpátaljai magyar kisközösségek támogatására!

A Magyar Cserkészszövetség a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetséggel és a Magyar Cserkészszövetségek Fórumával közösen a kisközösségek működését ösztönző, öt hónapos akciót kezdeményez Kárpátalján, a nehéz helyzetbe került ifjúság megsegítésére.

A sorozások elől való elmenekülés miatt a kárpátaljai cserkészcsapatok, kisközösségek, iskolák mára sok helyen vezető és tanár nélkül maradtak, a közösségi élet és az ifjúsági szervezetek működése lassan ellehetetlenül, az elvándorlások miatt a térséget demográfiai katasztrófa fenyegeti. Fontosnak tartjuk, hogy személyes jelenléttel és a közösségi élet támogatásával tartsuk az emberekben a lelket és segítsünk az ottmaradottak számára a jövőkép kialakításában.

ReklámTas J Nadas, Esq

Ezért a Cserkészszövetségek a pénzadománygyűjtésen túlmutató, a helyi közösségekben, a helyi lakosság együttműködésével megvalósuló, kisközösségi fejlesztő hálózat megvalósítását kezdeményezi, magyarországi finanszírozással.

Az akcióban olyan fiatal, 18. életévüket betöltött közösségszervezőket (összesen 5 főt) küldünk május és szeptember között maximálisan 5 hónapra a régióba, akik több település cserkészcsapatait, kisközösségeit segítik, megszervezik a gyerekek számára a nyári táborokat és részt vesznek az iskolai, illetve iskolán kívüli gyerekprogramokban is. Fontosnak tartjuk, hogy az adományokból megvalósuló programokkal, táborokkal kiszakítsuk a gyerekeket a kilátástalan, gondterhelt mindennapokból, kiemelt figyelemben, törődésben, közösségi élményben részesüljenek, és ezzel a családok terhein is enyhítsünk.

Várjuk olyan, közösségszervezésben jártas, a feladat iránt elhivatottságot érző fiatalok és/vagy cserkészeink jelentkezését, akik szívesen részt vennének a közösségtámogató misszióban!

A helyszíni munkához a Szövetségek kimondottan e célra gyűjtött adományaiból költségtérítést és személyi juttatást biztosítanak, valamint finanszírozzák a közösségek és programjaik eszköz- és anyagköltségeit is. Ezek tervezett havi nettó összege 100.000 Ft/fő.

Várjuk jelentkezéseiteket április 23-ig az alábbi elérhetőségeken, vagy online, az MCSSZ oldalán: www.cserkesz.hu/karpatalja.

Fogjunk össze Kárpátalja fiataljaiért, a magyar közösségek megmaradásáért!

További információ kérhető:
Endrődi Judit
projekt koordinátor
endrodi.judit@mcssz.hu
+36-30-419-4914

A felhívás pdf.fájl letöltése.

 

Forrás: cserkesz.hu

grpcommunity

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.