Főoldal Hírek Magyarországi hírek Működik a magyar beruházásösztönzési politika

Működik a magyar beruházásösztönzési politika


Működik a magyar beruházásösztönzési politika, mert amíg máshol stagnál vagy csökken az ipari termelés, addig Magyarországon bővül – kommentálta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, hétfőn megjelent adatait az M1 aktuális csatornán.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint augusztusban 2,7 százalékkal, az év első nyolc hónapjában 5,6 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző év azonos időszakához képest.

György László elmondta: az elmúlt kilenc évben sikeres volt a magyar ipar szerkezetváltása. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb tanulmánya szerint például Magyarországon a második legmagasabb, 70 százalék a high-tech aránya az iparon belül.

Magyarország célja, hogy ezt a lendületet fenntartsa, további működőtőkéket vonzzon be Magyarországra és stabil, megbízható, termelékeny, hazai tulajdonú beszállítói bázist biztosítson az iparnak a magyar munkavállalók foglalkoztatására – emelte ki.

Véleménye szerint tartósan teljesíthető az a stratégiai cél, hogy a magyar gazdaság az EU átlagánál két százalékponttal gyorsabban növekedjen. Ezt támasztja alá az úgynevezett gazdasági összetettség index is, amely azt vizsgálja, hogy az országok mennyire komplex, export- és versenyképes termékeket állítanak elő. Ezen a listán Magyarország 130 ország közül a tizenötödik – közölte az államtitkár.

(Demokrata / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.