Minél közelebb ér az amerikai határhoz a Mexikóban haladó többezres migránskaraván, annál nagyobb a feszültség az Egyesült Államok határán. Többen attól tartanak, felfegyverzett milíciák jelennek majd meg a térségben. Donald Trump elnök időközben több ezer katonát vezényelt a határhoz, és közölte, hogy az illegális migránsok nem léphetnek be az USA területére. Mexikóban egyébként újabb migránskaravánok szerveződnek. Az Európát érintő 2015-ös migránsválság és a mostani helyzet között sokan párhuzamot látnak, és Soros Györgyöt sejtik a háttérben.

Egyre nagyobb a feszültség az Egyesült Államok és Mexikó határán, mivel egyre közelebb ér az országhoz a Hondurasból indult migránskaraván. A Fox News összeállítása szerint Texasban arra figyelmeztették a földtulajdonosokat, hogya karaván érkezésével párhuzamosan egyre több felfegyverzett helyi jelenhet meg,akik meg akarják akadályozni az illegális migránsok USA-ba jutását. Sokan attól tartanak, hogy a felfegyverzett civilek megjelenése a térségben csak tovább növelné a feszültséget.

Shannon McGauley, az egyik civil milícia vezetője arról beszélt, hogy a tagjaik három különböző ponton gyűltek össze a határon, és a következő napokban további érkezőkre számítanak. Az Egyesült Államokban bevett gyakorlat, hogy a határ mentén civilek figyelik az illegális migránsok belépését, majd pedig, amikor felfedeznek valakit, akkor értesítik a határőrséget, akik őrizetbe veszik az illetőt. A határ menti térségekben többen aggodalmukat fejezték ki a milíciák érkezése miatt.

Forrás: origo.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.