Nt. Krasznai Csaba református lelkész a clevelandi magyarság képviselőjeként, mint egyházi személy vett részt a IX. Diaszpóra Tanácson. A Bocskai Rádió stúdiójában élő műsorban számolt be, többek között, a zárónyilatkozat tartalmáról, amelyet 32 ország képviselője egyhangúan fogadott el. Krasznai Csabát a rádió szerkesztő-műsorvezetője Szabó Éva kérdezte

Nt. Krasznai Csaba református lelkész beszámol a IX. Magyar Diaszpóra Tanács

Nt. Krasznai Csaba református lelkész a clevelandi magyarság képviselőjeként, mint egyházi személy vett részt a IX. Diaszpóra Tanácson. A Bocskai Rádió stúdiójában élő műsorban számolt be, többek között, a zárónyilatkozat tartalmáról, amelyet 32 ország képviselője egyhangúan fogadott el. Krasznai Csabát a rádió szerkesztő-műsorvezetője Szabó Éva kérdezte.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Tuesday, November 26, 2019

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.