A kormányfő szerdán Aleksandar Vucic szerb elnökkel és Karl Nehammer osztrák kancellárral egyeztetett, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: kedden lengyel állampolgárok haltak meg, „és fontos, hogy kifejezzük az együttérzésünket, és hogy tudatosítsuk magunkban, hogy miután a szomszédban háború van, ezért veszélyben vagyunk”.

Úgy vélte,

„veszélyben vagyunk gazdasági értelemben, de fizikai értelemben is”

Az, hogy Lengyelország a saját területén vesztett el életeket, jól mutatja, hogy „ha szomszédodban háború van, te sem vagy biztonságban” – fogalmazott. A miniszterelnök közölte:

az pedig, hogy kedden megszűnt az olajellátás keleti irányból Magyarország felé, jól mutatja, hogy a gazdaság is veszélyben van.

Hangsúlyozta: „ha veszélyben vagy te magad, az állampolgáraid és a gazdaságod, akkor egyetlen dologra kell törekedni, hogy ezt a veszélyt elhárítsd”. Ezt egyetlen módon lehet megtenni, tűzszünettel; „békét akarunk és tűzszünetet” – jelentette ki Orbán Viktor.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.