A Barátság kőolajvezetéken alacsony nyomáson újraindult a kőolajszállítás Magyarország irányába – írta legújabb Facebook-bejegyzésében Szentkirályi Alexanda kormányszóvivő. 

 

Mint ismert, tegnap leállt a Barátság kőolajvezeték. Az M1 információi szerint rakétatalálat érte az áramellátót a belorusz–ukrán határon. A vezeték nem sérült meg, csak az energiaellátó. Az M1 Híradójában elhangzott információ szerint az oroszok nagy erőkkel bombázzák Ukrajna területét, a transzformátorállomások a fő célpontok.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

A belarusz határnál eltaláltak egy transzformátorállomást, amely a Barátság kőolajvezeték áramellátásáért felelt.

A találat következtében a vezetéken a Magyarország, Csehország és Szlovákia felé történő kőolajszállítások ideiglenesen leálltak, ugyanis megszűnt a szivattyúk áramellátása. A Molnak 90 napra elegendő friss kőolaja van, amelyet a finomítóiban fel tud használni.

Borítókép: A Barátság II. kőolajvezetéknek a Mol Dunai Finomítójába belépő vezetéke a főelzáró csappal, előtérben emléktábla Százhalombattán 2013. július 25-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.