A miniszterelnök Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek ravatalánál rótta le tiszteletét.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómába utazott, hogy lerója kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál – tájékoztott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyar küldöttség tagja volt még Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára is.

Tas J Nadas, Esq

A sajtófőnök elmondta,

Magyarország és a magyar egyházak sokat köszönhetnek a néhai bíboros egyházdiplomáciai támogatásának.

Karl-Josef Rauber bíboros március 26-án, 88 éves korában hunyt el. 1997-től 2003-ig Magyarország és Moldova nunciusa volt. 2015-ben kreálták bíborossá.

(Mandiner / MTI)

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) lerója kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál a Vatikánban 2023. március 31-én. A kormányfővel szemben Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke (b3) és Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára (b2), mellette Habsburg-Lotharingiai Eduárd Károly, Magyarország vatikáni nagykövete (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.