A miniszterelnök csütörtök délután a Karmelita kolostorban fogadta Ronald S. Laudert, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnökét, miután vendége részt vett a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga megnyitóján, amelynek rekonstrukciója 3,2 milliárd forintos kormányzati támogatással valósult meg – tájékoztatott a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen, amelyen részt vett Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is, Orbán Viktor és Ronald S. Lauder megállapították, hogy

a magyarországi zsidóság csakúgy, mint az elmúlt években, továbbra is mindenben számíthat a magyar kormány segítségére.

Orbán Viktor fogadta Ronald S. Laudert

A WJC elnöke méltányolta a zsidó közösségnek juttatott kormányzati támogatást a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez, valamint a hazai zsidóság életminőségét javító egészségügyi, szociális és kulturális beruházásokhoz, intézményfejlesztésekhez. Lauder továbbá biztatónak nevezte Orbán Viktor közelmúltban tett látogatását Izraelben, és

megköszönte Magyarország kormányának támogató kiállását a zsidó állam mellett a nemzetközi fórumokon.

Orbán Viktor végül megerősítette:

az antiszemitizmus ellen a magyar kormány továbbra is a zéró tolerancia talaján áll, és a közös értékek jegyében további együttműködést ajánlott a Zsidó Világkongresszus elnökének.

Borítókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

(Magyar Nemzet / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.