Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este telefonon tárgyalt Naftali Bennett izraeli kormányfővel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen, amelyről az izraeli kormányfő hivatala is közleményt adott ki, Bennett megköszönte Orbán Viktornak, hogy Magyarország következetesen támogatja Izraelt a nemzetközi intézményekben.

A felek megállapodtak abban, hogy számos területen folytatják a kétoldalú együttműködést és rendszeres kapcsolatot tartanak fenn”

– olvasható a tájékoztatásban.

Közérdekű hirdetés

(888 / MTI)

Magyarországra készül az izraeli külügyminiszter

Yair Lapid külügyminiszter korábban hevesen bírálta Benjámin Netanjahu akkori izraeli miniszterelnököt Orbán 2018-as fogadása miatt. Ennek ellenére most részt vett a telefonbeszélgetés lebonyolításában, és az elmúlt hónapokban többször is beszélt magyar kollégájával, Szijjártó Péterrel.

Lapid hivatalos magyarországi látogatást is tervez, amelyet már kétszer is beterveztek, de a koronavírus miatt mindkét alkalommal lemondtak – írja a haaretz. Bennett telefonhívása Orbánnal Magyarország kérésére, a Nemzetbiztonsági Tanáccsal és a Külügyminisztériummal együttműködve zajlott – írja a Haaretz című izraeli lap.

(Mandiner / Haaretz)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.