Nicolae Ciucă Románia miniszterelnökévé választása alkalmából Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

A magyar kormányfő azt írta román kollégájának: az elmúlt két év minden kihívása ellenére a két ország együttműködése nem veszített lendületéből; a világjárvány megmutatta, hogy a szomszédok szükség esetén mindig számíthatnak egymásra. Orbán Viktor kifejezte meggyőződését, hogy a gazdasági, energetikai és közlekedési kapcsolatok fejlesztésével még közelebb hozható a két ország, és erősíthető a kétoldalú és az európai kérdésekről folytatott politikai párbeszéd is. A magyar miniszterelnök – mint írta – örömmel értesült arról, hogy az RMDSZ is koalíciós partnerként vesz részt az új román kormányban, amelynek munkájához tapasztalatával és professzionalizmusával hozzáadott értéket fog biztosítani.

(Pesti Srácok)

Társadalmi célú reklám:


SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.