Azért dolgozunk, hogy ne történhessen meg soha többé olyan, ami húsz évvel ezelőtt New Yorkban.

„A New York-i terrortámadások után két évtizeddel még mindig fájó szívvel emlékezünk a több ezer ártatlan áldozatra. 2001. szeptember 11-én bebizonyosodott, hogy a keresztény civilizáció békéjéért és biztonságáért nap mint nap meg kell küzdenünk. A húsz évvel ezelőtti szomorú események után Magyarország Európában az elsők között vállalt szerepet a terrorizmus elleni harcban, a NATO-hadműveletekben legjobb tudásunk szerint támogattuk szövetségeseinket.

A 2015-ös európai migrációs válság a terrort is behozta Európába. Az Afganisztánban történtek mindannyiunk számára újra aggodalomra adnak okot. A biztonsági fenyegetettség szintje emelkedik, a térség instabilitása pedig jelentős kockázatokat jelent Európa számára is. Magyarország megvédi Európa határait. Azért dolgozunk, hogy ne történhessen meg soha többé olyan, ami húsz évvel ezelőtt New Yorkban.”

(Fotó: 2001. szeptember 11-én készített kép, amelyen a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyai összedőlnek, miután két eltérített utasszállító repülőgépet kb. félórás eltéréssel terroristák nekivezettek a 110 emeletes épületek felső szintjeinek. Ezen a napon az amerikai védelmi minisztérium washingtoni épületének, a Pentagonnak ugyancsak nekihajtott egy gép, és bomba robbant a washingtoni külügyminisztériumnál is. (MTI/EPA/ABC News/Greg Semendinger)

(Mandiner / Miniszterelnöki Sajtóiroda)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.