Rendkívül súlyos károkat okozva érkezett az Egyesült Államokba a Sally hurrikán a héten, 550 ezer embert áram nélkül hagyva. Eddig egy ember halt meg a katasztrófában és százakat kellett kimenekíteni az árvizes területekről – írja a BBC.

A floridai Pensacolában egy elszabadult uszály hidat rongált meg, míg az Alabama állambeli Orange Beachen az út mellé sodort egy hajót a hatalmas erejű hurrikán.

Hajót sodort a partra a vihar. Forrás: MTI/AP/Gerald Herbert

Ginny Cranor, Pensacola tűzoltóparancsnok közölte, hogy négy óra alatt négyhavi eső zúdult a városra. Az alabamai Orange Beache településen egy ember meghalt, egy pedig eltűnt. Az államban földcsuszamlások is történtek, a szél helyenként 169 kilométer/órás sebességgel pusztított.

Közérdekű hirdetés

Helyi jelentések szerint ahogy a hurrikán észak felé haladt, 550 ezer ember marad áram nélkül szerda éjszaka. Egyes helyeken 45 cm eső esett. A rendőrség közölte az érintett lakókkal, hogy maradjanak otthon és ne menjenek ki megnézni a károkat. Több útra kidőlt fák estek, de volt olyan híd, amelyen felborult egy kamion.

Vízzel elöntött utca a floridai Pensacolában 2020. szeptember 16-án. Forrás: MTI/AP/Gerald Herbert

Több helyen akkor eső esett rövid időn belül, hogy az árvíz a járművek felig felért. Az alabamai Gulf State Park molója is jelentős károsodásokat szenvedett.

Vízzel elöntött utca a floridai Pensacolában 2020. szeptember 16-ánForrás: MTI/AP/Gerald Herbert

Mississippi és Lousiana államokat is elérte a vihar, előbbiben strandokat és autópályákat árasztott el víz, utóbbiban pedig alacsonyan fekvő ingatlanokat.

Florida, Alabama és Mississippi államokban szükségállapotot hirdettek, előbbi kettőben továbbra is fennáll az életveszély a heves esőzések miatt, erre figyelmeztették a lakosságot is.

(Origo / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.